St-Luc Labels & Packaging neemt Altrif Label over

Productportfolio wordt uitgebreid met bookletlabels en meerlaagse etiketten

St-Luc Labels & Packaging neemt Altrif Label over

 

St-Luc Labels & Packaging heeft vandaag zijn Nederlandse sectorgenoot Altrif Label overgenomen. Altrif uit Roosendaal is één van de weinige drukkerijen in Europa die meerlaagse etiketten produceert. Met de overname wordt St-Luc in één keer dubbel zo groot en behoort het tot de top-3 binnen zijn sector in de Benelux.
Een mijlpaal dus voor de familie Dhondt, maar ook een heuglijk feit voor alle klanten. St-Luc streeft ernaar om steeds een passend verpakkingsconcept te ontwikkelen op maat van de klant. Met de overname van Altrif wordt het aanbod nog uitgebreid met de productie van booklets en meerlaagse etiketten.


Over Altrif Label

Altrif Label is een familiebedrijf dat in 1983 werd opgericht door Free Doomen. Het bedrijf specialiseerde zich in op maat gemaakte complexe en meerlaagse etiketten. Met 90 medewerkers en een omzet van 18 miljoen euro is het één van de grotere Nederlandse spelers in zijn niche. Bij gebrek aan familiale opvolging ging de eigenaar op zoek naar een overnemer. Hij vond een geschikte partij in St-Luc Labels & Packaging, dat naast sectorgenoot, eveneens een familiebedrijf is.

Free Doomen: “Het DNA van St-Luc Labels & Packaging sluit perfect aan bij de identiteit van Altrif Label. Beide bedrijven kenmerken zich namelijk door hun familiaal karakter. Dit is wat ik altijd heb willen overbrengen aan onze klanten en medewerkers. Tevens zal de uitbreiding van het productportfolio zorgen voor een bredere dienstverlening. Ik ben ervan overtuigd dat er een mooie toekomst ligt in deze samenwerking.”

Twee complementaire drukkerijen

Jerome Dhondt:Voor St-Luc is dit een uitgelezen kans om ons groeipad te versnellen. Door ons continu streven naar innovatie en kwaliteit, hebben wij onze groei kunnen bestendigen de voorbije jaren, zelfs in moeilijke tijden. Toen de overname van Altrif zich aandiende, hebben we niet lang getwijfeld. Het is immers een zeer complementair bedrijf: we kunnen onze technologieën en specialisaties bundelen om u nog beter van dienst te zijn.”

“Het one-stop-shopping principe geldt voortaan voor alle klanten van Altrif en St-Luc. Als verpakkingsspecialist willen we onze klanten een feilloze productie garanderen van technologisch hoogstaande verpakkingsmiddelen. U kan rekenen op een full service aanpak voor kartonnen verpakkingen, flexibele verpakkingen, shrinksleeves en etiketten - van eenvoudige blanco labels tot op maat gemaakte meerlaagse etiketten en booklet labels.”

“Voor de klanten van Altrif blijft voor het overige alles bij het oude: de vestiging in Roosendaal blijft bestaan, het personeel blijft aan boord en ook de naam Altrif Label blijft behouden. Dion Goderie zal er in de functie van operations manager en als mede-aandeelhouder de continuïteit verzekeren.”

Over St-Luc Labels & Packaging

Het verhaal van St-Luc Labels & Packaging startte zo’n 25 jaar geleden toen Jerome Dhondt een kleine handelsdrukkerij in Nazareth overnam. Hij zag een groeimarkt in het drukken van zelfklevende etiketten en legde zich er geleidelijk aan op toe. De keuze voor verpakkingsdrukwerk bleek succesvol. Het bedrijf groeide razendsnel en in 2001 werd een gloednieuw complex opgetrokken op de industriezone langs de E17 in Nazareth.

De activiteiten werden verder uitgebouwd met verpakkingen in vouwkarton. Om snel te kunnen reageren, werd 2005 de Noord-Franse kartonnage Microbox Packaging overgenomen. De activiteiten zijn sindsdien gesplitst: alle vouwkarton wordt geproduceerd in Bondues (FR), alle etiketten en ander drukwerk in Nazareth. Met de overname van Altrif komt er nu een derde vestiging bij in Roosendaal (NL).

De voorbije jaren werd er fors geïnvesteerd in shrinksleeves die een 360° communicatie rond flessen, flacons en bokalen mogelijk maken. Ook digitaal gedrukte etiketten worden steeds belangrijker binnen de groep. Momenteel is het bedrijf volop bezig met de inrichting van een nieuwe bedrijfshal waar alle mogelijkheden voorzien zijn voor het drukken, lamineren en afwerken van digitaal gedrukte flexibele verpakkingen zoals sachets en topfolies.

Met deze overname beschikt St-Luc over 3 vestigingen in 3 landen (België, Nederland, Frankrijk) en vertegenwoordigt de groep ruim 40 miljoen euro omzet met een totaal van meer dan 200 werknemers.


Klik hier om een bezoek te brengen aan de Altrif Label website!