Prepress


Prepress is de term die wordt gebruikt in de drukkerijen en uitgeverij industrie voor de processen en procedures die plaatsvinden tussen de creatie van een afdruk lay-out en de uiteindelijke afdrukken.

Aanleverspecs

Aanleverspecificaties

Download onze aanleverspecificaties

Colormgmt

Colormanagement

Colormanagement is, samen met een constant drukproces, de absolute voorwaarde om een kwaliteitsvol drukresultaat te bereiken zowel bij de eerst druk als bij alle herdrukken. Via een doorgedreven colormanagement slaagt St-Luc erin de klant een perfect eindresultaat te garanderen, dit in overeenstemming met de kleurproeven die in prepressfase werden aangemaakt. Deze fase wordt opgevolgd aan de hand van dagelijkse metingen en controles op de werkvloer.

Predistortion

Predistortion (tegenvormen)

Het tegenvervormen van shrinksleeve-files (predistortion) zorgt ervoor dat alle logo's en elementen op de verpakking er na het sleeven perfect uitzien.

Cadcam

Proofing & Dummies

St-Luc kan voor de klant modellen (dummies) maken bestemd voor zowel label -, shrinksleeves-, folie als kartonprojecten.

Voor labels zullen waarheidsgetrouwe full color kleurdummies aangemaakt worden, gekalibreerd binnen het europe ISO coated fogra systeem. Indien nodig kan op het juiste substraat een digitale testrun gebeuren.

Voor vlakkarton-verpakkingen kan St-Luc via een CAD-CAM systeem uw verpakking 100% waarheidsgetrouw uitplotten. Dit geeft u de mogelijkheid om vooraf verschillende kartonsoorten uit te testen of de verwerkbaarheid van de vooropgestelde verpakking op uw verpakkingslijn grondig na te gaan. Ook hier kan men, indien nodig, een digitale testrun doen.

Voor folie en shrinksleeves kunnen we een realistische 3D-weergave maken en reële voorbeelden digitaal op folie of shrinksleeve-film afdrukken.

Webcenter Icon

Webcenter

WebCenter is een uniek en krachtig web-based platform dat de pre-productie-specificaties en goedkeuring bij verpakkingen beheert. Het omvat alle aspecten van succesvolle verpakking: de vorm, het belang van merkkleuren, de content en de technische specificaties. WebCenter laat u toe de complexiteit van verpakkingscreatie te beheren: van specificatie, ontwerp tot uitvoering.

Online tool voor grafische review & goedkeuring

Doos1 3 D

3D-visualisaties

Vanaf uw design maken wij 3D-modellen zowel voor etiketten, karton als shrinksleeves. Zo ziet u perfect of uw verpakking past rond uw product.
Als klant krijgt u een simulatie als 3D-PDF.


Download hier een voorbeeld van een 3D-PDFS. Deze kan u bekijken in Adobe Reader

Audiomicro

Vormtechnische ondersteuning

St-Luc is gespecialiseerd in vormtechnische ondersteuning en/of ontwerp.
Wij zoeken, in samenwerking met de klant of zijn conceptbureau, naar een vorm die productietechnisch haalbaar is.  U wenst een speciale afscheurstrook, een afwijkende vorm voor uw verpakking, een bepaalde inlegtray ...? Wij kijken voor u na wat haalbaar is en wat niet.
Dankzij een voorstelling in een 3D-omgeving kunnen wij de verpakking 100% waarheidsgetrouw voorstellen. Dit geeft de klant de mogelijkheid om een 360° controle te doen en na te gaan of het ontwerp en de vorm van de verpakking perfect op elkaar zijn afgestemd.

Kleurbeheer

Druk- en kleurtechnische ondersteuning

Tijdens de prepressfase ontleedt men elke ontvangen file op druktechnische haalbaarheid. In overleg met onze art director zal steeds naar de meest optimale oplossing gezocht worden voor een bepaalde verpakking. Een doorgedreven en nauwgezet colormanagement, zowel in prepress als in de drukkerij, vormt immers de basis van onze kwaliteitsgarantie.
St-Luc wil, in overleg met de klant, garant staan voor een geoptimaliseerd drukresultaat.

Keyboard 57243 1280

Tekst- en lay-out wijzigingen

Onze prepressafdeling kan voor de klant alle mogelijke aanpassingen van tekst en lay-out doen. Een eenvoudige tekstcorrectie, vervanging van een foto, logo of formaat, aanpassing qua vorm ... U geeft de correctie door aan uw orderbegeleider en die bezorgt u een nieuwe pdf ter goedkeuring.

Alle bestanden van klanten worden bewaard met een unieke zoeksleutel op onze database. Dankzij deze database en een continu proces van backups garanderen wij de klant dat zijn files bij ons veilig zijn.