Certificaten


Bahnubersetz 1

FSC & PEFC

Als milieubewuste drukkerij wil St-Luc Labels & Packaging actief meewerken aan verantwoord bosbeheer. FSC® (Forest Stewardship Council) en PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) zijn wereldwijde certificatiesystemen. Deze maken het mogelijk om een garantie te bieden aan consumenten dat het product met dit keurmerk afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Wanneer een bedrijf FSC®- of PEFC-gecertificeerde producten wil verwerken of bewerken met behoud van de claim, dan dient men hiervoor een Chain of Custody (COC) certificaat te hebben. Traceerbaarheid van de producten doorheen het proces is hierbij cruciaal. Hierbij wordt het transfersysteem (FSC®) of het systeem van fysieke scheiding (PEFC) toegepast. Op deze manier trachten wij ons steentje bij te dragen in het kader van sustainability.

St-Luc labels&packaging is FSC®-gecertificeerd (FSC-C068050). Klik hier voor ons FSC® Certificaat

Wij zijn eveneens PEFC-gecertificeerd (BE17/1003). Klik hier voor ons PEFC Certificaat

Directie Rgb

BRC-IOP

In 1998 besloten de Britse retailers de handen in elkaar te slaan om vanuit alle individuele initiatieven een gezamenlijke standaard omtrent hygiëne- en voedselveiligheidseisen te ontwikkelen. Op die manier ontstond de British Retail Consortium Technical Standard and Protocol voor de gehele sector, kortweg BRC genoemd. De BRC beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector.
Naast de norm voor levensmiddelen heeft BRC, in samenwerking met het Institute of Packaging (IOP), ook een norm ingevoerd voor het verpakkingsmateriaal van levensmiddelen. Dit is de BRC/IOP norm, die gericht is op het hygiënisch produceren van verpakkingsmaterialen bestemd voor de voedingssector.
Als drukkerij gespecialiseerd in verpakkingsmateriaal heeft St-Luc sinds 2009 het officiële BRC-IOP certificaat.

Klik hier voor het BRC-certificaat

Logo Esko Full Hd Flexo Ai

HD-flexo

HD-Flexo is een revolutie in flexodruk met een heel duidelijke kwaliteitsstijging tot resultaat. Deze verbetering uit zich in een scherper drukbeeld, een stabielere drukkwaliteit en de mogelijkheid tot het drukken van beelden en lichte tinten die voorheen technisch niet realiseerbaar waren. Het is niet alleen een upgrade van het bestaande flexodrukwerk, maar ook een concurrent voor het offsetprocédé en een alternatief voor het dure heliodrukwerk. Brand- en marketingmanagers hoeven zich dus minder zorgen te maken over de verschillen tussen de diverse drukprocédés (flexo, offset, helio) en genieten bovendien lagere start- en wisselkosten.

Met de HD-rastertechniek wordt het kleurbereik van flexo tot een ongekend gamma uitgebreid. Bovendien biedt deze technologie meer kleurkracht aan het geheel dan in offset, zijn vloeiende overgangen van de zachte tinten naar "nul" mogelijk en zijn zichtbare, harde randen niet langer aanwezig bij schaduwpartijen.
Dat St-Luc kwaliteit hoog in het vaandel draagt en op dit terrein vooruitstrevend is, bewijst het HD-Flexo-certificaat. Als erkenning voor het hoge kwaliteitsniveau dat St-Luc behaalt dankzij de toepassing van de HD-Flexo-belichtingstechnologie, kreeg de drukkerij als allereerste in de Benelux deze certificatie uit handen van Esko Artwork.

Klik hier