HP Indigo 20000

Geslaagde Open House: klanten tanken inspiratie bij St-Luc

Vorige week organiseerde St-Luc labels & packaging voor het eerst een klantenevent in de vestiging in Nazareth. Tijdens de “Open House Flexibles” konden klanten drie dagen lang kennismaken met de nieuwe HP Indigo 20000-drukpersen en de mogelijkheden van digitale foliedruk op brede baan. “Het was een inspirerend event”, was de unanieme reactie. 

Geslaagde Open House: klanten tanken inspiratie bij St-Luc

 

St-Luc labels & packaging nodigde Vivian Cohen, brands & creatives manager van HP Indigo, uit als keynotespreker. Zij hielp verscheidene grote merken eerder al met het uitwerken van creatieve verpakkingen en gepersonaliseerde acties: “Vandaag zijn er quasi oneindige mogelijkheden om in het oog te springen met verpakkingen. En dat is niet alleen weggelegd voor grote merken. Ook voor kleinere bedrijven is digitale foliedruk een ideaal middel om naamsbekendheid te verwerven of nieuwe producten te lanceren. Je kan immers ook met kleine oplages al heel wat impact genereren.”

Veel mogelijkheden, geen opstartkosten

“Ik heb tijdens die presentatie heel veel ideeën opgedaan”, vertelde een productmanager van een Belgische chocoladeproducent. Wij willen nog meer naambekendheid in België en ik zie wel mogelijkheden in digitale foliedruk om iets unieks te ontwikkelen, iets wat hier nooit eerder gedaan is.”

Een directeur van een co-packer uit de buurt was ook enthousiast: “Dit biedt mogelijkheden om zonder opstartkosten heel snel zaken te testen en eveneens te produceren. Onze klant kan ook aan de drukpers komen kijken en snel corrigeren indien nodig. Dus ik geloof hier wel in.”

“Het is jammer dat mijn marketingcollega er niet bij was, want ik vond het een geslaagde en erg inspirerende dag”, oordeelde een verpakkingsdeskundige uit Noord-Brabant. ”Het digitaal drukken van flexibele verpakkingen biedt voor ons bedrijf bijzonder veel mogelijkheden.”

Een blik achter de schermen

Eenzelfde geluid hoorden we bij Monique, een inkoopster bij een grote producent van onder andere geitenkaas, uit Nederland: “In onze verpakkingen met karton en etiketten zit nog weinig innovatie. Ik zie hier wel toegevoegde waarde in om eens een specifieke actie op te zetten. Ook de rondleiding in het bedrijf was trouwens heel fijn. Mij is vooral de netheid opgevallen én de gedrevenheid van de mensen die hier werken.”

Een Utrechtse kaasverwerker was ook naar St-Luc afgezakt: “Ik ken het bedrijf al lang en we werken goed samen. Maar ik wou het bedrijf toch ook wel eens bezoeken en dit was een ideale gelegenheid. We hebben verschillende projecten lopen en ik ken de mogelijkheden van de HP Indigo. Na de uiteenzettingen van vandaag zie ik toch ook wel mogelijkheden om de producten van ons eigen merk een speciale touch te geven. Dat gaan we zeker eens bekijken.”

Wie er niet bij kon zijn op de Open House Flexibles en meer informatie wil over digitale foliedruk op groot formaat en de mogelijkheden van de HP Indigo 20000 persen, kan terecht bij info@stluc.be.