Company

Meerwaarde voor de klanten, is meerwaarde voor je bedrijf

Op 14 november 2014 kwamen meer dan 300 ondernemers samen in de Vlaamse Opera in Gent om hun Voka Ambassadeur Oost - Vlaanderen 2014 te verkiezen.

Meerwaarde voor de klanten, is meerwaarde voor je bedrijf

 

Fanny Dhondt Voka Ambassadrice 2014 aan het woord:

We zagen de afgelopen jaren een erosie van de grafische markt. Enerzijds kwamen door het digitaal drukken heel veel niet-grafische bedrijven opzetten. Anderzijds kwamen vanaf 2010 de operationele marges sterk onder druk te staan. Het was hard knokken om je marktaandeel te verdedigen en zeker om uit te breiden. Sinds we in 2001 met 35 mensen naar een nieuwbouw in Nazareth verhuisden, groeiden we tot 115 mensen. Alles hangt samen met innovatie op verschillende terreinen. We verschoven strategisch van een klassieke drukkerij naar een uitgesproken focus op labels, shrink sleeves en vlakkarton verpakkingen. In onze zoektocht naar nieuwe markten namen we in 2006 een Franse verpakkingsdrukkerij over. Daarnaast innoveren we in nieuwe producten zoals folieverpakkingen, voordat de levenscyclus van een bestaand product uitgeput is. We denken ook mee over ecologische oplossingen omdat dit aansluit bij de behoeften van de klant. De zoveelste in de rij zijn, is geen optie meer.

Een volledig interview met de genomineerden, over de uitdagingen in ondernemen, het groeien als bedrijf en als mens, lees je hier.